HOSPI­TALITY .

ALLES VOOR EEN WARM WELKOM

Van sensoring tot voorspellende data, van robotisering tot het Internet of Things. Technologie heeft impact op iedereen, ook op het schoonmaakvak. Toch blijft schoonmaken mensenwerk. De menselijke high touch, oog voor detail en een glimlach – daar draait gastbeleving om. Hospitality is onmisbaar om de facilitaire dienstverlening naar 'the next level' te brengen, vindt CSU. De Benchmark Facilitaire Innovatie 2019 onderstreept dit: Nederlandse organisaties investeren de komende jaren vooral in hospitality en ketensamenwerking. In diverse sectoren spelen we scherp in op de groeiende vraag naar gastvrije, resultaatgerichte schoonmaak. Met een praktische methodiek loopt CSU voorop in de branche.


PRIJZEN­­REGEN VOOR FM-COALITIE

In 2017 lanceerden we het innovatieve samenwerkingsmodel de FM Coalitie, waar diverse CSU-opdrachtgevers al mee werken. Het idee is simpel: één ambitie, verschillende specialismen. Elke facilitaire dienstverlener doet waar hij goed in is. Beveiliging, catering, technisch onderhoud of schoonmaak? Wel stemmen de organisaties de mensen, middelen en planningen op elkaar af. En dat werkt. In januari 2018 ontving de FM Coalitie de Best Practice Award voor de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Op 15 november won CSU in Berlijn met de FM Coalitie ook een European Cleaning and Hygiene Award 2018, in de categorie ‘Excellence in Client and Contractor Partnerships’.


PRIKKELEND 5ᶱ CSU HOSPITALITY­­CONGRES

‘Inspirerend’, zo noemden onze relaties het CSU Hospitalitycongres in november. Deze vijfde editie vond plaats in de Efteling en had als thema ‘The inspiring hospitality journey’. We trakteerden ruim driehonderd gasten op een prikkelende middag vol kennisoverdracht, interactie en interessante sprekers.

NEXT LEVEL FACILITY MANAGEMENT

CSU is mede-initiatiefnemer van Next Level Facility Management (Next Level FM). Dit nieuwe platform werd in mei 2018 gelanceerd. Bedrijfsleven, overheid en wetenschap bijten zich samen vast in de vraag: hoe geven we de facilitaire samenwerking van de toekomst vorm? Next Level FM is een initiatief van FMN, Wageningen University & Research, CSU en de Academie voor Samenwerken. Ook zijn er verschillende founding partners, zoals Defensie Ondersteuningscommando, BAM FM, De Nederlandsche Bank, FMHaaglanden, Gemeente Capelle a/d IJssel, de Volksbank, Schiphol en Erasmus Universiteit Rotterdam.

TOOLS VOOR EEN TOP­BELEVING

In 2018 presenteerden we weer een reeks nieuwe hospitalitytools, die een ultieme klantreis realiseren. Een greep uit de tools: